Ülkemizde İş bulma kurumu olarak yıllardır aktif olarak faaliyet göstermekte ola İŞKUR adayları iş verenler il buluşturduğu gibi kendi bünyesi içinde memur alımları yapmaktadır. Buna göre İŞKUR genel olarak kendi alımları kendisi gerçekleştirmekteydi ancak KPSS 2020/2 kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığından aldığı 55 kişilik onaylanan kadro için ilana çıktı. Buna göre İŞKUR merkezi yerleştirme ataması ile beraber 55 düz devlet memuru alımı yapıyor. Peki her mezuniyet grubundan adaylar başvuru yapabilecek mi? Nasıl başvuru yapılır?

Hangi Mezuniyet Şartı Aranıyor?

İŞKUR bünyesinde çalışmak isteyenler için sadece lisans mezunu olmak şartı bulunmaktadır. Yani adayların lisans bölümlerinden mezun olması yeterlidir. Ankara, İstanbul, Ağrı vb. gibi aklınıza gelebilecek bir çok şehirde atamalar açılmış olup toplam 55 kişilik memur ataması yapılacaktır. Mühendis, İİBF, İlahiyat Fakültesi vb. gibi mezuniyet şartı yok sadece KPSS puan üstünlüğü ile atamalar yapılacaktır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İŞKUR kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 55 düz memur alımı yapıyor. Buna göre adayların başvurularını 7 Ocak tarihine kadar yapması gerekiyor. Başvuruları yapmadan önce adayların aşağıdaki linkten tercih kılavuzunu incelemesi ve ona göre başvurularını tamamlaması gerekiyor.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz

Editör: TE Bilisim