İletişim Başkanlığı bilindiği üzere cumhurbaşkanlığına bağlı bir bakanlıktan. İletişim Başkanlığıı kendi bünyesin de istihdam edilmek üzere personel alımı yapacağını duyurularındanbildirmiştir. Alınacak olan bu personeller iletişim uzman yardımcılığı görevleri pozisyonların da göreve başlayacaklar.

Yapılan duyuru dahilin de alım yapılacak olan pozisyonlar da KPSS şartı aranmamaktadır . Başvuru yapacak olan adaylar bir sınava tabi tutulacak ve bu sınavın kazananlarısekizinci ve dokundu kademe kadrolara atanacaklardır. Bu yapılacak olan sınava girecek adaylar tüm aşamalara Ankara da girmek zorundadırlar.

İletişim Başkanlığı Personel Alımı İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu dahilin de 48. Maddesi ile sayılan genel şartları taşımak,

1 ocak 2021 tarihi kapsamınca 35 yaşını doldurmamış olmak,

4 yıllık (Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadî ve idarî bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden,

İletişim fakültelerinden,

Mühendislik fakültelerinin lisans bölümleri ile matematik ve istatistik lisans bölümlerinden,

İlgi fakültelerin psikoloji, antropoloji, sosyoloji, sosyal antropoloji, halkbilim, insan ve toplum bilimleri bölümlerinden,

veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından) mezun olmak gerekmektedir.

Müracaat şartlarını taşıyan tüm adaylar “ön eleme yazılı yarışma” sınavına davet edilecektir.

İlgili bölümlerden yeterli başvurunun olmaması halinde, diğer bölümlerden de alım yapılabilecektir.

Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Başkanlık resmi internet sitesinden www.iletisim.gov.tr ilan edilecektir.

Sınava katılabilecek adaylara ilişkin duyuruda sınav programına veyahut sınavın yapılacağı adreslere ve diğer hususlara ilişkin bilgilere yer verilecektir.

Sınava başvuru için KPSS şartı aranmamaktadırSınav Tarihi ve Sınavın Yapılacağı Yer

Yukarı da belirttiğimiz üzere sınav kademe kademe yapılacak ve ilk aşaması 12 Eylül 2020 tarihin de Ankara da saat sabah 10.00 da yapılacaktır.Tek oturum olarak yapılacak an bu on eleme sınavı 120 dakikalık bir süre zarfında olacak. Ön eleme sınavında başarılı olanlar asıl Sınava girebilecek ve başvuruları değerlendirilmeye alınacak.

Eğer on eleme sınavın da başarılı olunması değerlendirilmeye alınmayacaktır ve başvuruları da dikkate alınmayacaktır. Bu şartlar dahilin de on eleme sınavı için Başvuru yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim