Birçok aday tarafından merakla beklenen kılavuz dün itibari ile ÖSYM tarafından açıklanmış bulunuyor. Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan elde ettikleri sonuçlar ile merkezi atamanın ayaklarında biri olan KPSS 2019/2 kılavuzunun yayınlanmasını bekliyordu. Meraklı bekleyiş geçtiğimiz son buldu. Bu dönem alım yapacak olan kurumlardan biri de İl Özel İdareleri olup kurum bünyesinde istihdam edilmek üzere toplamda 49 memur alımı gerçekleştirileceği açıklandı.

Nitelik Kodları ve Kadrolar

İl özel idareleri toplamda 49 personel alımı gerçekleştirecek olup bu noktada 15 lise mezunu, 5 ön lisans ve 29 lisans mezunu istihdam edecektir. Lise mezunu adaylar temizlik hizmetlisi, Şoför, bekçi, memur kadrolarına, ön lisans mezunları ise mutemet, bilgisayar işletmeni ve tekniker kadrolarına, lisans mezunları ise inşaat mühendisi, mühendis, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmeni, avukat, harita mühendisi, anbar memuru kadrolarına başvuru yapabileceklerdir. Adaylardan bu farklı kadrolara göre farklı nitelik kodlarını sağlamaları istenmektedir. Bu sebeple başvurudan önce nitelik kodu kontrolü yapılmalıdır.

Kılavuz ve Detaylar

İl Özel İdareleri toplamda 49 memur alımı yapacak olup adaylar Türkiye’nin birçok ilinde ve ilçesinde görevlendirilecektir. Nitelik kodlarında aranan şartları sağlamaları durumunda adaylar ÖSYM’nin online aday işlemleri merkezinde tercihlerin online olarak yapabilecektir. İlgili kılavuz ve nitelik kodları için açıklanan kılavuzdan detaylara ulaşmaları mümkündür.