2019 Temmuz yılı itibari ile kamu kurum ve kuruluşları arasında bakanlıklar da bulunmakla birlikte birçok farklı meslek grubuna ilişkin kamu personeli alımları da ayın sonuna yaklaşırken devam etmektedir. Bu yıl içerisinde alım yapacak olan bakanlıklar arasında Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı yer almakta olup bu iki bakanlık yıl sonuna kadar toplamda 17 bin kişilik bir alım gerçekleştirecektir. Her iki alıma yönelik ilanlar da henüz yayınlanmamış olup ilanların temmuz ayı sonuna yaklaştığımız şu günlerde açıklanması beklenmektedir.

OGM ve Sağlık Bakanlığı Alım Şartları Nelerdir?

Her iki bakanlık toplamda 17 bin kişilik alım yapacak olup bu alımlarda adaylar farklı meslek gruplarına göre istihdam edilecektir. Buna göre OGM tarafından yapılacak olan alımda 5 bin kişi istihdam edilecek olup bu kapsamda 2 bin 700 orman ve muhafaza memuru ile300 şoför bunun yanında 1.200 orman mühendisi ve 800 memur alımı yapacaktır. Adaylar KPSS puan sıralamasına göre alınacak olup mühendis ve diğer kadrolarda adayların ilgili öğrenim düzeyi şartını sağlaması gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan alımda ise 12 bin sağlık personeli alımı yapılacak olup Hemşire, Ebe, Sağlık Teknisyeni / Sağlık Teknikeri, psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk gelişimci, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi kadrolarına alım gerçekleştirilecektir. Alım şartları arasında KPSS puanına sahip olmanın yanı sıra ilgili bölümlerden mezun olma şartı ve diğer özel şartları sağlamak yer almaktadır.

Sağlık ve Orman Bakanlığı Memur Alım İlanı Ne Zaman Yayınlanacak?

Birçok adayı merakla beklediği alımlardan ikisi olan OGM ve Sağlık Bakanlığı tarafından toplamda 17 bin kişilik alıma yönelik ilanların yakında yayınlanması bekleniyor. OGM tarafından yapılacak olan alımı nisan ayında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıklamış olup Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan alım ilanı ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile güncellenmiş olup alımların eylül ayında yapılacağı açıklanmıştı. Buna göre ilanların en geç ağustos ayında açıklanması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Detayları

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı Detayları