Adalet Bakanlığı tarafından 2019 yılı içerisinde istihdam edilecek olan personel ve kadroların açıklanması ile birlikte birçok kişinin merak ettiği mesleklerden biri de icra katibi meslek gurubu olmuştur. Buna göre 2019 yılında toplamda 1099 kişi icra katipliği görevinde istihdam edilecek olup özellikle günümüzde de birçok kişinin merak ettiği meslekler arasında yer almaktadır. İcra katipliği için adayların öncelikle KPSS sınavına girmeleri ve P93 puan türüne sahip olmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra alımlara bakıldığında ilgili kadro için en az 79 puan alınmasının da gerekli olduğu görülmektedir.

2019 İcra Katibi Maaşları

Ülkemizde Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan icra katipleri, bakanlık bünyesinde sözleşmeli veya kadrolu olarak görev almaktadır. Bu doğrultuda Adalet Bakanlığı’na bağlı İcra Müdürlüklerinde görev alan katipler, icra işlemlerinin yürütülmesinde görev alırken aynı zamanda hukuki yazışmaları gerçekleştirmektedir. İlgili tutanakların tutulması, arşiv ve dosyalama işlemlerinin yapılmasında da görev almakta olup icralara dair parasal işlemler de icra katipleri tarafından gerçekleştirilmektedir.

2019 yılı itibari ile ise icra katipliği yapan bir memurun maaşı, mezun olduğu öğrenim düzeyine göre değişmektedir. Yeni yapılan Temmuz 2019 yüzde 6,01 oranında zam ile birlikte maaş tutarları şu şekildedir:

Editör: TE Bilisim