İki Bakanlık personel alımı için son güne geldik. geçen haftalarda ilan yayımlayan Bakanlıklar için adaylara hatırlatma oluşturuyoruz. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar en geç 22 Ağustos 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Söz konusu olan İki Bakanlık İçişleri Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı. Bu Bakanlıklar farklı kadrolarda ve niteliklerde personel alımı yapacaklarını geçtiğimiz günlerde duyurarak başvuru süreçlerini başlatmışlardı. Ancak artık başvurularda son güne geldik. Peki son olarak kimler başvuru yapabilecek? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

ORTAK BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İçişleri ve Tarım Bakanlıkları adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri talep edecekler. Ayrıca sadece belirtilen eğitim seviyesinde mezun olan adaylar başvuru yapabilecekler.

ÖZEL ŞARTLAR:

Tarım ve Orman Bakanlığı Özel Şartları:

Tarım Bakanlığına bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü alım yapacak. Alımlar 3 farkı ilde olmak üzere Mühendis Alımı yapılacaktır. Mühendis alımı için adaylardan 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den P3 puan türünden en az 50 puan almış olmak ve Meteoroloji Mühendisliğinin Lisans Programından mezun olmaları gereklidir.

İçişleri Bakanlığı:

Bakanlık sözleşmeli bilişim personeli alımı kapsamında 1 Proje Mimarı, 1 Kıdemli Veritabanı Yöneticisi, 1 İş zekası Uzmanı, 3 Kıdemli .Net Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 İş Zekası Uzmanı, 1 Kıdemli Java yazılım Geliştirme Uzmanı, 2 .Net Uygulama Geliştirme Uzmanı, 2 Siber Güvenlik Uzmanı, 1 Devops Uzmanı, 1 Java Uygulama Geliştirme uzmanı, 1 Önyüz ( Front-End ) Uygulama Geliştirme Uzmanı, 1 Veri Aktarım ve ETL Uzmanı, 1 İş Zekası Uzmanı, 1 Java Yazılım Geliştirme Uzmanu, 2 Mobil Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Veritabanı Uzmanı,1 Sistem Uzmanı alımı yapacak.

Adayların değerlendirmeleri KPSS ve YDS puanına göre belirlenecek. Bu kapsamda adayların 2002 yılı KPSS p3 puan türü geçerli olacak. KPSS Puanı olmayanların ise puanı 70 olarak ele alınarak YDS puanı 0 olarak değerlendirilecek.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

İki Bakanlığın personel alımı başvuruları sona eriyor. 22 Ağustos 2021 tarihinde sona erecek başvurular Elektronik ortamdan alınıyor. Bu kapsamda

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı Detayları

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı detayları

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN?

Her iki bakanlığında başvuruları 22 Ağustos 2021 tarihinde sona erecek olup başvuru sonuçları da Eylül ayına kadar açıklanması bekleniyor. Başvuru sonuçlarından haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA