İçişleri Bakanlığı dün önemli bir ilan yayımladı ve ciddi bir alım yapacağını duyurdu. Buna göre alımın yoğunluğu büro ve çağrı merkezi için olsa da mühendislere de kadro ayrıldı. Mühendisler kadrolarının artırılmasını talep ediyor ancak kurumlar belirli ölçülerde mühendis ataması yapıyor. Buna göre İçişleri Bakanlığı 29 mühendis ataması yapacak. Branşlara göre kaçar kişilik mühendis ataması yapılacağı ve adayların alacağı maaşlar belirtildi.

Branşlara Göre Atama

  • 1 Bilgisayar Mühendisi,
  • 1 Harita Mühendisi,
  • 1 Makine Mühendisi,
  • 1 Elektrik Elektronik Mühendisi,
  • 6 Bilgisayar Mühendisi,
  • 19 Elektrik Elektronik Mühendisi,

Yukarıda hangi mühendislik türü için kaç kişilik atamanın yapılacağı belirtilmiştir. Toplam 29 kişilik mühendis ataması yapılacaktır. Önlisans ÇMH bölümünden 800 kişi, önlisans büro memuru için 156 kişi atanırken, mühendislere sadece 29 kişilik kadro verildi. Umut ediyoruz ki mühendisler için de atama sayıları yükselir. Fakat kurumlar mühendis kadrolarının dolduğu için yeni atamalar yapmaya ihtiyaç duymuyor. Özellikle mühendisler de yaş emekliliği zorunluluğu da olmadığı için kurumlarda 55 - 60 yaş üstünde görev yapan mühendisler bulunuyor.

Başvuru ve Detaylar

Mühendislik başvurularını yapmak isteyenler için henüz müracaatlar başlamadı. Göreve başlayacak olan mühendisler asgari 5.812 TL maaş alacaktır. Ek mesai gibi ödemelerle maaşlar 6 bin TL'ye geçebilecektir. Buna göre kılavuz ve diğer detaylar için adayların aşağıdaki linki takip etmesi gerekmektedir.

RESMİ İLAN İÇİN BURAYA GİRİNİZ

Editör: TE Bilisim