Haziran ayı sonuna geldiğimiz şu günlerde birçok kişinin gözü kulağı İçişleri Bakanlığı’nın 1.200 kişilik alımı için açıklanması beklenen mülakat sonuçlarında bulunuyor. Birçok adayın merakla beklediği mülakat sonuçları için 2,5 aydır yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi. 6000 kişinin girdiği mülakatta adayalar sonuçların bir an önce açıklanmasını bekliyor.

İlana 8 Şubat 2019’da Çıkılmıştı

2019 yılı için alım yapacağını önceden açıklayan İçişleri Bakanlığı, 8 Şubat itibari ile 1200 kişilik alım ilanını yayınlamıştı bu alımlar:

  • Mühendis,
  • Teknisyen,
  • Tekniker,
  • Büro Memuru,
  • Arşiv Uzamanı,
  • Şehir Planlayıcısı olmak üzere farklı kadrolarda adayların istihdam edilmesini kapsıyordu.

İlana başvurular 21-26 Şubat arasında tamamlanmış ve sonraki bir tarihte ise KPSS puan sırlamasına göre 5 katı aday mülakata çağırılmıştı. Toplamda 6000 kişinin girdiği mülakat sınavına ilişkin sonuçlar ise halen açıklanmadı. Sınavdan bu zamana kadar geçen 2,5 ayda 6000 adayın mağduriyeti her geçen gün biraz daha artmaktadır.

Özellikle son zamanlarda gündemi meşgul eden yerel seçimler ile birlikte yenilenen İstanbul seçimlerinin de etkisinin mülakatların açıklanmasını geciktirdiği ifade edilebilir olsa da haziran ayından sonra neredeyse 3 aydır hiçbir açıklama yapılmaması da sınava giren binlerce adayın mağduriyetini katlamaktadır.

Mülakata giren 6000 kişi şimdi yetkililerden sınav sonuçlarının en kısa sürede açıklanmasını veya yetkililerden konu ile ilgili bir açıklama bekliyor.

Editör: TE Bilisim