Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı memur personel alım ilanı yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için farklı bölgelerde bulunan taşra teşkilatı Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe Nüfus Birimlerine toplamda 1117 kişilik boş kadro ile sözleşmeli büro personeli alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların 16 Temmuz 2018 tarihi itibari ile sona ermesinin ardından artık başvurular sona ermektedir. Sizler için bir kez daha ilgili ilan hakkında detaylı bilgiyi aşağıda paylaşıyor olacağız.

İLANIN DETAYLARI:

İçişleri Bakanlığı Temmuz ayının ilk haftasında alım ilanı yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre İçişleri Bakanlığı Türkiye genelinde farklı bölgelerde bulunan birimlerine toplamda 1117 kişilik kadro için Giriş sınavı yapacağını belirtti. Söz konusu olan Giriş sınavına başvuru yapacak adaylar mutlaka belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir.İlgili Giriş sınavı Türkiye genelinde bulunan iller için 7 Farklı bölgede yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Adayların söz konusu olan ilana başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan şartları taşımak, En az ön lisans mezunu olmak, -Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B Sözleşmeli Büro Personeli pozisyonunda tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların başvuru tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu puan türüne göre, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 6 puan almış olmaları gerekmektedir.

Adayların KPSS puan durumu esas alınarak yapılacak sıralama sonucuna göre kadro sayısının 5 katı kadar aday sınava çağırılacaktır. Sınavda başarılı olan, 160 Lisans mezunu Büro Personeli ve 957 Ön Lisans Mezunu Büro personeli alınacaktır.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Söz konusu ilan için adaylar başvurularına 16 Temmuz 2018 tarihinde başladılar ve başvurularını en geç 20 Temmuz 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular İçişleri Bakanlığı resmi İnternet sitesi üzerinden Ön Lisans Mezunları için ayrı başvuru ekranı ve Lisans mezunları için Ayrı Başvuru ekranını seçerek e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İlanın Tam Metni

SONUÇLARI VE GELİŞMELERİ TAKİP ETME:

Başvuru işlemleri başladığında veya oluşacak herhangi bir gelişmeden haberdar olmak isterseniz İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek detaylı bilgi alabilirsiniz. Mobil uygulamamızı indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim