İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için Sınav ilana yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre İçişleri Bakanlığı 100 kişilik boş kadro için Kaymakam Adayı Sınavı yapacak ve sınav sonucuna göre bünyesine 100 Kaymakam adayı alacaktır. Söz konusu ilan Devlet Personel Başkanlığı tarafından 27 Haziran 2018 tarihinde ilan edilmişti ancak başvurular başlamamıştı. Buna göre Adaylar başvurularına bugün ( 05 Temmuz 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Ancak başvuru yapacak adayların mutlaka başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. İşte detaylar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İçişleri Bakanlığı 100 Kaymakam Alımı Sınavına başvuru yapmak isteyen adaylardan, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olmak ve 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu’nun 2 ve 2/A ile 657 sayılı DMK’nın 48/A maddelerinde yer alan şartlara haiz olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adaylar yukarıdaki nitelikleri taşımaları durumunda başvuru yapabileceklerdir. Buna göre başvurular en geç 12 Temmuz 2018 tarihine kadar devam edecek olup iligili ilana başvurular, ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Başvuru işlemi sonrası ise, 02 Eylül 2018 tarihinde Ankara'da Kaymakam Adayı alım sınavı yapılacaktır. Sınav 10:15 te başlayacak olup adayların en geç saat 10:00 da sınav binasında olmaları gereklidir. Ayrıca ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim