Resmi Gazetede yayımlanan kamu personeli alımı ilanına göre gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı için 515 Kamu Personeli Alımı yapacak. Alımlar iki farklı alanda ve iki ilan ile yapılacak. Başvuru süreci önümüzdeki günlerde başlayacak olan ilgili ilanlar hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

515 Kamu Personeli Alımı Yapılacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı 515 kişilik kadro ile 500 Yurt Yönetim Memuru Alımı ve 15 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı gerçekleştirecek. Bu doğrultuda ilanlar hakkında detaylar şöyledir.

Yurt Yönetim Memuru Alımı İlanı Detayları:

Gençlik ve Spor Bakanlığı taşra teşkilatında bulunan yurt müdürlüklerinde görevlendirmek üzere Erkek ve Kadın adaylar içerisinden 63 farklı şehirde Yurt Yönetim memuru alımı yapacak. Adaylar KPSS puanı esas alınarak kadro sayısının 4 katı kadar aday için sözlü sınav yapılacak. Sözlü sınav sonucunda 63 şehre 270 kadın ve 230 Erkek Memur Alımı yapılacak.

Adaylardan Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak, 2020 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak, 65 yaşından büyük olmamak, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak şartları aranacak.

Başvurular 04-20 Ocak 2020 tarihleri arasında basvuru.gsb.gov.tr adresi üzerinden “Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli Alımı Sınav Başvurusu Formu” nu doldurarak elektronik ortamda yapacaklardır.

Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı İlanı Detayları:

Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Teşkilatında görevlendirmek üzere KPSS ve YDS Puanı ile 15 Sözleşmeli Bilişim personeli alımı yapılacak. Alımlar 1 Karar Destek Uzmanı, 1 Veri Tabanı Uzmanı, 2 Sistem Uzmanı, 6 Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı, 1 Siber Güvenlik Uzmanı, 3 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı ve 1 Yazılım Proje Yöneticisi alımı yapılacak.

Adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Eğitim olarak dört yıllık eğitim veren üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümü mezunu olmak gereklidir. Ayrıca 2020 KPSS den en az 70 puan almış olmak ve YDS puanından İngilizce dilinden puan alınmış olması gereklidir.

Adaylar başvurularını 21 - 28 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular basvuru.gsb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

Yurt Yönetim Memuru Alımı İlanı Tam Metni

Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim