Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı personel alımı ilanı yayımlandı. Resmi Gazetede gelen ilana göre gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdürlüğü 2021 yılı Millilik kapsamında 4/B sözleşmeli olarak Spor Uzmanı Alımı ve Antrenör Alımı yapacak. KPSS şartı aranmayacak olup şehre göre kontenjan ve branş dağılımı belli oldu. Peki kimler başvuru yapabilecek? Başvurular ne zaman yapılacak?

BRANŞ VE KONTENJAN DAĞILIMI:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

gençlik ve Spor Bakanlığı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde Bakanlığın taşra teşkilatı Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere millilik şartlarını taşıyanlar arasından 350 Spor uzmanı ve Antrenör alımı yapılacak. Adaylardan bazı genel ve özel nnitelikler talep edecektir.

- Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesinin birinci fıkrasının A bendinin 4,5,5 ve 7 inci bendinde belirtilen şartları taşıyor olmak,

- Başvuru son günü itibari ile 18 yaşını tamamlamış ve 60 yaşından büyük olmamak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

- Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak, Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak,

- Olimpiyat veya paralimpik ya da deaflimpik oyunlarında sporcu olarak ilk üç dereceye girmiş olmak ve/veya Dünya şampiyonalarında olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında sporcu olarak ilk üç dereceye girmiş olmak ve/veya Avrupa şampiyonalarında olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında sporcu olarak ilk üç dereceye girmiş olmak ve/veya olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında en az 15 defa milli sporcu olmak ve/veya olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında son beş yıl içinde en az 7 defa uluslararası yarışmalarda milli takım antrenörü olarak fiilen görev yapmış olmak,

Özel olarak ise adaylardan,

Başvuru yapacağı pozisyona uygun ve ek-1 sayılı listede belirtilen branşta en az temel antrenörlük (ikinci kademe) düzeyinde antrenörlük belgesine sahip olmak,

- Adayların başvurunun son günü itibarıyla aranan şartlara haiz olması gerekmektedir.En az temel antrenörlük (ikinci kademe) düzeyinde antrenörlük belgesinin başvuru yapılacak pozisyona ve branşa uygun olması gerekmektedir.

- Adayların antrenörlük ve millilik ile ilgili bilgilerinin tespitinde spor bilgi sistemi verileri esas alınacaktır. Adayların başvuru öncesinde antrenörlük ve millilik bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmeleri, eksik veya hatalı bilgi tespit etmeleri halinde ilgili federasyonlara müracaat ederek bilgilerini spor bilgi sisteminden düzelttirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor uzmanı ve Antrenör alımı için adaylar başvurularına 31 Ağustos 2021 tarihi ile başlayabilecek olup en geç 13 Eylül 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece Elektronik ortamda yapılacak olup son başvuru saat 17:00 a kadar Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim