İçişleri Bakanlığı göç idaresi yapmış olduğu açıklama ile 10 adet personel açığının bulunmasından dolayı sözleşmeli olarak yüksek maaşla alım yapılacağını duyurdu. Bu ilana başvuru yapmak isteyenler Türkiye'nin her yerinden başvuru yapabilirler. Şehir seçimi ile alakalı bir kısıtlama ve ya zorunluluk bulunmamaktadır.

Açılmış olan bu ilan için gerekli bir kaç şart ve ya koşul tabi ki de bulunuyor. İlana başvuru yapacak olan kimseler bu şartlar üzerinden esas alınarak alınıp göreve başlayıp ve ya başlayamayacağına karar verilecektir.

Başvuru Nasıl Ve Hangi Tarihlerde Yapılacak ?

Başvuruların çoğunluğu artık elektronik yolla alınmayacaktır başlamasından dolayı yine bu ilan için Başvuru da https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr bu adres linkinden yapabilecekler. Herhangi bir yer ve ya kuruma bizzat gidip başvuru vermeleri beklenmemektedir.

Adaylar başvuru için 26 Temmuz 2021 ve 1 Ağustos tarihleri arasında belirtilen adres üzerinden başvurularını iletmek zorundadırlar. Başvuruları kabul edilen adaylar evvela 17 Ağustos 2021 tarihin de yazılı bir sınava tabi tutulacak. Arkasından; bu sınav da başarılı olanlar 26-27 Ağustos tarihleri arasında da sırayla sözlü sınava tabi tutulacaktır.

Başvuruya Kimler Başvuru Yapabilir ? Çalışılacak Alanlar Nedir ?

Başvuru da bulunacak adayların sahip olmuştur meslek ve deneyimler önemli bir faktördür. Yazılım mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve ya lisans bilgisayar mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerin de eğitim almış ve mezun olmuş kişiler arasından başvurular alınacaktır. Bu bölümlerden mezun olmayan kişilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Alınacak olan adayların çalışacağı pozisyonlar ise ; Sözleşmeli bilişim personeli ,sistem uzmanı ,Kıdemli net uzmanı, siber güvenlik uzmanı, yine devamın da Kıdemli veri tabanı uzmanı , kıdemli Java uzmanı ,ağ uzmanı ve iş zekası uzmanı, Kıdemli sistem uzmanı alanların da seçilen adaylar göreve başlayacaklardır. Adaylar yapılacak iş dolayısı ile işlerin de bilgi ve deneyime sahip işin eğitimini almış ve işin işleyişi hakkın da fikir sahibi olan kişiler arasından seçilecektir.

Daha detaylı bilgi için kılavuzu göz atabilirsiniz https://www.goc.gov.tr/kurumlar/goc.gov.tr/DUYURULAR/2021/07-Temmuz/SOZLESMELI-BILISIM-PERSONELI-ILAN-METNI-14072021.pdf

Editör: TE Bilisim