İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 4 farklı kadro için 28 İlde 1309 kişilik kadro ile Personel Alımı yapacağını bildirmişti. Alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fırkasına göre sözleşmeli olarak merkez ve taşra teşkilatına alım yapılacak. Bu doğrultuda başvuru süreci başlamış olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere detayları aktaracağız.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Göç İdaresine personel alımı için başvurular Bugün ( 21 haziran 2021 ) itibari ile başladı. En geç 25 Haziran 2021 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Başvurular sadece Elektronik ortamda Bakanlığın resmi İnternet adresi üzerinden yapılacak. Başvurular hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: Göç İdaresi 1309 Kamu Personeli Alımı Başvurusu Nasıl Yapılacak?

HANGİ KADROLAR İÇİN BAŞVURU ALINACAK?

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi genel müdürlüğü 4 farklı kadro için alım yapacak. Ayrıca alımlar Merkez ve Taşra teşkilatı için yapılacak olup Merkez teşkilatına sadece 5 Avukat alımı yapılacak.

Taşra teşkilatına ise, 14 Sosyal Çalışmacı, 15 Avukat, Lise mezunu 60 Şoför ve 1215 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak olup adayların bu kadrolar için başvuruları alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adayların en çok merak ettikleri konulardan biriside başvuru şartlarıdır. Bu yönde adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 65 puan almış olmak, Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak gibi nitelikler aranacak.

Aynı zamanda alım yapılacak her kadro için farlı özel şart aranmakta olup başvuru şartları hakkında detaylı bilgiyi aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

İLGİLİ HABER: 2021 Yılı Göç İdaresi 1309 Kamu Personeli Alımı Kadro Dağılımı ve Şartlar Nedir?

SÖZLÜ SINAV YAPILACAK!

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün personel alımına başvurular KPSS Puanı ile yapılacak. Bu kapsamda başvurular bittikten sonra Bakanlık tarafından yapılacak inceleme ile Kadrosu ve KPSS Puanı türüne göre en yüksek puandan en düşük puana kadar sıralama ile yapılacak.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim