Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 2021 yılı kapsamında bünyesine 1309 kişilik kadro ile personel alımı yapacağını bildirmişti. Başvurular sona ererken adayların merak ettiği konu olan KPSS Taban puanı kaça düşer oldu. Bu kapsamda Göç İdaresine yapılacak atamalarda puan kaç olur? Kimler atanabilir? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak vereceğiz.

BAŞVURULAR:

Göç İdaresine 1309 personel alımı için adaylar başvurularına 21 Haziran 2021 tarihi ile başlamışlardır. Adaylar çok kısa bir süre verilerek başvuruların 25 Haziran 2021 tarihine sona ereceğini açıklayan İçişleri Bakanlığı başvuru sonuçları ve değerlendirmeleride kısa süre içerisinde açıklanacağı beklenmektedir. 

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Müracaatlar tamamlandıktan sonra Giriş Sınavı Komisyonu tarafından adayların sınav modülü üzerinden sınav ilanında belirtilen başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları kontrol edilecektir.

Başvurusu kabul edilen adayların merkez veya taşra teşkilatında tercih ettikleri il ve pozisyon unvanına göre lisans mezunları için KPSSP (3) puan türü, ön lisans mezunları için KPSSP (93) puan türü ve lise mezunları için KPSSP (94) puan türü esas alınarak en yüksek puana sahip adaydan başlanarak puan sıralamasına tabi tutulacak.

TABAN KPSS PUANI KAÇ OLUR?

Göç İdaresinin personel alımı ilanına başvuru yapan adaylar en çok merak ettiği konulardan birisidir. Bu kapsamda bildiğiniz üzere başvuru için adaylardan Taban 65 KPSS Puanı şartı aranmaktaydı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı yapılan 1772 personel alımı raporlarına baktığımızda ise Taban KPSS Puanı oldukça yüksek olduğu görmekteyiz. Atamalarda en düşük KPSS Puanı 78 olarak görüldü. Ancak Göç İdaresine yapılan başvurularda bu durumun biraz daha alt seviyelerde olması beklenmektedir. Genel olarak Taban KPSS Puanı 68 ile 75 arasında bekleniyor.

YORUMLARINIZI AŞAĞIDA MUTLAKA BELİRTİN! SİZ KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?

Editör: TE Bilisim