Gelir İdaresi Başkanlığı 2021 yılı kapsamında 196 Destek Personeli Alımı yapılacak. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 196 Hizmetli Alımı yapacak. Alımlar 70 farklı şehirde yapılacak olup başvurularda son günlere geldik. Peki kimlerin başvuruları kabul edilecek? Sözlü Sınav ne zaman yapılacak? Sınav konuları nedir? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

Kimlerin Başvurusu Geçerli Sayılacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesine 196 personel alımı için binlerce aday başvuru yaptı. Peki Kimlerin başvurusu geçerli sayılacak? KPSS Taban Puanı kaç olur?

Bun göre " 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri, 35 Yaşından büyük olmayan, En az lise mezunu olan " adayların başvurusu geçerli sayılacak.

KPSS Taban Puanı Kaça Düşer?

Gelir İdaresi Başkanlığı hizmetli alımı için adaylardan 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den P94 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Adayların bir çoğu yüksek puanla başvru yaptı. Ancak KPSS Taban puanarın 70 ve 75 puana kadar düşmesi beklenmektedir.

Değerlendirmeler Nasıl Yapılacak?

Gelir idaresi Başkanlığı Hizmetli alımı başvuruları 01 Mart 2021 tarihinde başlayıp en geç 10 Mart 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular KPSS puanı ile yapılmış olup değerlendirmeler KPSS puanına göre yapılacaktır. Buna göre ek yüksek puandan başlanarak en düşük puana kadar sıralama yapılacak.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, sözlü sınav tarihinden en az 10 gün önce Başkanlığın internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sınav Ne Zaman?

Gelir İdaresi Başkanlığı hizmetli alımı için adaylara tek aşamalı olmak üzere sözlü olarak yapılacak. Buna göre, Sözlü sınav 29 Mart-2 Nisan 2021 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır.

Sözlü sınav konuları; genel yetenek, genel kültür ile istihdam edileceği alana ilişkin mesleki konulardan oluşur.

Sözlü sınav, adayların;

a) Sözlü sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilir.

Başvuru Sonuçları ve Sınav Sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA