Gelir İdaresi Başkanlığı kamu personeli alımı için geçtiğimiz gün ilan yayımlamıştı. Yayımlanmış olan ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 46 farklı şehirde tekniker alımı yapacak. Başvuru süreci geçtiğimiz gün başlamış olan ilan için başvurularda son güne geldik. Peki Tekniker Alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

46 ŞEHİRDE TEKNİKER ATAMASI YAPILACAK!

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesine 87 Tekniker alımı yapacak. Alımlar 46 farklı şehirde yapılacak olup alımlar,

  • 26 Elektrik Teknikeri,
  • 7 İnşaat Teknikeri,
  • 7 İklimlendirme Teknikeri,
  • 8 Makine Teknikeri,
  • 4 Ağaç İşleri Teknikeri,
  • 19 Tesisat Teknikeri,
  • 16 Bilgisayar Teknikeri,

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Gelir İdaresi Başkanlığının Tekniker alımı ilanı için başvurular, 08 Mart 2021 tarihi itibari ile başlamış olup artık sona ermektedir. Bu kapsamda adaylar başvurularını en geç 17 mart 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Tekniker alımı için adaylardan KPSS Şartı aranıyor. Bu kapsamda değerlendirmeler, KPSS Puanı ile yapılacak. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı yaptığı açıklamada;

Sözlü sınava katılma Şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranların; tercih ettiği görev yeri pozisyon sayısının 2 (iki) katından fazla olması halinde, tercih ettikleri görev yeri dikkate alınarak, KPSSP93 puan türünden en yüksek puan almış olan adaydan başlamak üzere 2 (iki) katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. KPSSP93 puan türünden eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde ise bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Söz konusu olan Gelir İdaresi Başkanlığı 87 Tekniker alımı için adaylara sözlü sınav yapılacak. Sözlü sınav 5-7 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılacak. Başvuruların 17 Mart 2021 tarihi ile sona ermesinin ardından sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar için nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, sözlü sınav tarihinden en az 10 gün önce Başkanlığımız internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Başvuru sonuçları açıklandığında anında bildirim almak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim