Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı için 3775 kişilik boş kadro sözleşmeli personel alımı yapacağını belirtti. Yayımlanacak olan ilana göre 600 Gençlik çalışanı Alımı yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde duyuru yapmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre 2021 yılı 8 bin 121 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel ve işçi alımı yapılacağı bildirilmişti. Bu kapsamda Sözleşmeli Personel alımı kadroları belli oldu. Söz konusu kadrolar içerisinde ile Gençlik Çalışanı alımı ilanında yer alıyor. Söz konusu kadroya başvuru yapacak adaylardan aranacak nitelikler belli olmaya başladı.

Peki kimler başvuru yapabilecek? Gençlik Çalışanı Maaşı ne kadar? Başvurular ne zaman başlayacak? tüm detayları işin olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

600 Gençlik Çalışanı Alımı Yapılacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine 2021 yılı için 600 gençlik çalışanı alımı yapacağını ilan etti. Kadro dağılımı, 08/04/2021 tarihli ve 2021/192 sayılı kararın eki 1 sayılı listede ihdası uygun görülen sözleşmeli personel pozisyonlarında belli oldu.

Gençlik Çalışanı Başvuru Şartları Nelerdir?

Gençlik ve Spor Bakanlığından genel ek ile adaylardan Yükseköğretim Kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak şartı aranacağı belli oldu. Bunun yanında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olamamak şartları aranacak.

Ayrıca adaylardan 2020 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman Başlıyor?

GSB Gençlik çalışanı alımları için başvuru tarihleri henüz belli oldu. Ancak Mayıs ayı itibari ile ilanın yayımlanması ve müjdenin adaylarla paylaşılması bekleniyor.

İLANDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREREK İLANDNA ANINDA HABERDAR OLABİLİRSİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

8 BİN 121 PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI BURADA

Editör: TE Bilisim