Gençlik ve Spor Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrasına göre 350 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacak. Başvuru süreci hafta başı itibari ile başlayacak olup başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler.

350 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI DETAYLARI:

GSB 2021 yılı kapsamında KPSS Şartı olmaksızın 350 Kamu Personeli Alımı yapacak. Alımlar 68 farlı ilde olmak üzere iki farklı kadroda yapılacak. Buna göre Gençlik ve Spor Bakanlığı Millilik kapsamında 250 Antrenör Alımı ve 100 Spor Uzmanı alımı yapacağını bildirdi.

KPSS ŞARTI YOK! KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 350 Sözleşmeli personel alımı için adaylardan KPSS şartı aramayacak. Ancak KPSS siz Personel Alımı için adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak.

Genel olarak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki A bendinde bulunan 4,5,6 ve 7 inci alt bentlerinde belirtilen niteliklerin taşınıyor olması gereklidir. Bunun dışında, 18 yaşını tamamlamış olmak, 60 yaşından gün almamış olmak, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almıyor olmak, Tam zamanlı çalışmasına engel durumu bulunmamak şartları aranacak.

Ayrıca Millilik kapsamında KPSS siz Personel alımı için, Olimpiyat veya paralimpik ya da deaflimpik oyunlarında sporcu olarak ilk üç dereceye girmiş olmak ve/veya Dünya şampiyonalarında olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında sporcu olarak ilk üç dereceye girmiş olmak ve/veya Avrupa şampiyonalarında olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında sporcu olarak ilk üç dereceye girmiş olmak ve/veya olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında en az 15 defa milli sporcu olmak ve/veya olimpik veya paralimpik ya da deaflimpik spor dallarında son beş yıl içinde en az 7 defa uluslararası yarışmalarda milli takım antrenörü olarak fiilen görev yapmış olmak gereklidir.

Antrenör Alımı İçin Özel Olarak ise,

- Başvuru yapacağı pozisyona uygun ve ek-1 sayılı listede belirtilen branşta en az temel antrenörlük (ikinci kademe) düzeyinde antrenörlük belgesine sahip olmak,

- En az temel antrenörlük (ikinci kademe) düzeyinde antrenörlük belgesinin başvuru yapılacak pozisyona ve branşa uygun olması gerekmektedir.

- Adayların antrenörlük ve millilik ile ilgili bilgilerinin tespitinde spor bilgi sistemi verileri esas alınacaktır. Adayların başvuru öncesinde antrenörlük ve millilik bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmeleri, eksik veya hatalı bilgi tespit etmeleri halinde ilgili federasyonlara müracaat ederek bilgilerini spor bilgi sisteminden düzelttirmeleri gerekmektedir.

Başvuru Süreci Başlıyor!

GSB Kamu Personeli alımı için adaylar başvurularına hafta başı itibari ile 31 Ağustos 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 13 Eylül 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır. Adaylar başvurularını Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim