Gelir İdaresi Başkanlığı Kamu personeli alımı ilanı yayımladı. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gelmiş olan ilana göre merkez ve taşra teşkilatında görev yapacak 196 Hizmetli Alımı yapılacak. Alımlar 70 farklı şehirde yapılacak.

Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fırkasına göre Sözleşmeli olarak Destek Personeli Alımı kadrosu için adaylardan KPSS şartı ve en az lise mezunu olmak şartları aranacak. İlan için başvuru süreci Bugün itibari ile başladı.

Peki kimler başvuru yapabilecek? Adaylardan aranan özel şartlar nedir? Hangi şehirlerde Personel alımı yapılacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

70 FARKLI ŞEHİRDE 196 PERSONEL ALINACAK!

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Gelir İdaresi Başkanlığının Hizmetli Alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak. Bu yönde adaylardan Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. özel olarak ise, Eğitim, KPSS ve yaş şartları aranacaktır.

Genel Başvuru Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları:

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS Ortaöğretim) katılmış ve KPSS-P94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Eğitim Şartı: Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

Yaş Şartı: 01.01.2021 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1986 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.).

BAŞVURULAR BAŞLADI!

GİB Personel alımı için başvuru süreci Bugün 01 mart 2021 tarihi ile başladı. Adaylar başvurularını en geç 10 mart 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece son başvuru günü en geç 17:30 a kadar adayların sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır.

SINAV TARİHĠ VE YERİ

Sözlü sınav 29 Mart-2 Nisan 2021 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, sözlü sınav tarihinden en az 10 gün önce Başkanlığımız internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim