Gelir İdaresi Başkanlığı yayımladığı ilan ile bünyesinedeki eksikliği karşılamak üzere Kamu Personeli Alımı Yapacak. 2021 yılı için yayımlanan ilana göre Merkez ve Taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 337 kişilik kadro ile Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak.

Bu yönde yayımlanan ilana göre, Başkanlık Merkez ve Taşra Teşkilatına alımını yapacağı adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4. maddesine göre istihdam edilmek üzere Sözleşmeli olarak 337 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak. Adaylardan aranancak başvuru şartları ve alım yapılacak şehirler haberimizde.

337 PERSONEL ALIMI YAPILACAK ŞEHİRLER?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı için adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Şartları aranacak. Özel olarak ise adaylardan KPSS, Eğitim, Sertifika ve eğitim şartları aranacak.

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS Ön Lisans) katılmış ve KPSS P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Eğitim Şartı: Üniversitelerin ön lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak.

Yaş Şartı: 01.01.2021 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaĢını doldurmamış olmak (01/01/1986 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.)

Sertifika Şartı: Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak ve 10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan diğer şartları taşımak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Gelir İdaresi Başkanlığına 337 Personel alımı için başvurular başladı. Adaylar Başvurularına Bugün ( 01 Şubat 2021 ) itibari ile başladılar. Adaylara başvuru için 10 günlük süre verilmiş olup en geç 10 Şubat 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. Adaylar başvurularını sadece http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde yer almaktadır.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim