Gelir İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz gün yayımladığı ilan ile 2021 yılı Kamu personeli alımı yapacak. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı Destek Personeli pozisyonunda 66 farklı şehirde 280 kişilik kadro ile Şoför Alımı yapılacak. Başvuru süreci 15 Şubat 2021 tarihi ile başladı ve hala devam ediyor. Bu kapsamda başvuru şartları nedir? Başvurular ne zamana kadar devam edecek?

280 ŞOFÖR ALIMI YAPILACAK ŞEHİRLER:

Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez ve Taşra teşkilatında olmak üzere 280 Şoför alacak. Alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrasına göre yapılacak. Sözleşmeli olarak yapılacak Şoför alımları için şehre göre dağılım şöyledir:

BAŞVURU ŞARTLARI:

Gelir İdaresi Başkanlığının şoför alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Özel olarak ise adayların, KPSS, Eğitim ve Yaş şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Aynı Zamanda Geçerlilik süresi dolmamış D1 veya D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacak.

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS Ön Lisans) katılmış ve KPSS P93 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Yaş Şartı: 01.01.2021 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1986 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.).

Eğitim Şartı: Üniversitelerin ön lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak.

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

Gelir İdaresi Başkanlığı şoför alımı için adaylar başvurularına 15 Şubat 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 24 Şubat 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını sadece http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır.

ŞOFÖR ALIMI SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN?

Sözlü sınav 16-25 Mart 2021 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine iliĢkin listeler, sözlü sınav tarihinden en az 10 gün önce BaĢkanlığımız internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim