ÖSYM tarafından 2019 yılı ilkinci dönem merkezi yerleştirme ile memur alımı başvuruları başladı. Farklı alanlarda 291 mühendis alınacak olup başvuru şatları ve detaylarını haberimizde sizlerle paylaşıyor olacağız.

291 MÜHENDİS ALIMI YAPILACAK!

KPSS 2019/2 Tercih kılavuzuna göre Lisans mezunlarının tercih edebileceği kadrolar arasında en çok sayoya sahip olan Mühendisik alanları ile farklı kurumlar tarafından 291 mühendis alımı yapılacak.

Alım yapılacak Mühendis alanlarına gelecek olursak, En çok tercih edilen mühendislik alanlarıa göre, Düz Mühendis, Harita Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Denizcilik Sörvey Mühendisi alanlarında alım yapılacak.

Alımlar ise, Belediyeler, Üniversiteler, Afet ve Acil Durum Başkanlığı, Atatürk Orman Çiftliği, Çevre ve şehircilik Bakanlığı, Devlet hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü, Eti Maden İşletmeleri genel Müdürlüğü, Kişisel Verileri Koruma Kurumu, MSB Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, TEDAŞ, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, Türkiye Taşkömürü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumları mühendis alımı yapacaklar.

MÜHENDİSLİK NİTELİK KODALARI NEDİR?

Mühendislik alanına başcuru yapacak acayların belirtilen nitelik kodlarına sahip olmaları gereklidir. Mühendislik alanları için adaylardan 4639 ve 7225 numaralı nitelik kodları aranıyor.

4639 ve 7225 Nitelik Kodu Şartları: Makine Mühendisliği/Makina Mühendisliği veya Makine ve İmalat Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

TERCİH SÜRECİ:

Adaylar tercihlerine 03 Aralık 2019 tarihi ile başladılar ve en geç 12 Aralık 2019 tarihi saat 23:59 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Tercihler ÖSYM üzerinden yapılacak olup tercih kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZLARI

Editör: TE Bilisim