ÖSYM aracılığı ile yayımlanmış olan KPSS 2021/1 tercih kılavuzuna göre Et ve Süt Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda personel alımı yapacağını bildirdi. Söz konusu yayımlanmış olan Tercih kılavuzuna göre Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden alım yapılacak olup başvuru şartları ve kadrosuna göre nitelik kodlarını sizlerle paylaşacağız.

KADRO DAĞILIMI:

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü 29 kişilik boş kadro ile alım yapacak olup,

Ön Lisans Mezunu: 4 Tekniker Alınacak.

Lisans Mezunu: 1 Avukat, 8 Memur, 10 Mühendis, 6 Veteriner alımı yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

NİTELİK KODLARINA GÖRE ÖZEL NİTELİKLER:

Tekniker: 

3293 - Elektronik, Elektrik-Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Elektronik Teknolojisi, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknikerliği önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3366 - Makine, İş Makineleri, Makine Yağları ve Yağlama Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Makine, Termik Santral Makineleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3117 - Et Endüstrisi, Kesim ve Et Endüstrisi, Kesim ve Et, Et ve Ürünleri Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Avukat: 4419- Hukuk lisans programından mezun olmak.

Memur:  4429 - Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri veya Çalışma Ekonomisi lisans programından mezun olmak.

Mühendis: 

4669 - İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

4611 - Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

4531 - Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

4799 - Gıda Mühendisliği veya Gıda İşleme Mühendisliği lisans programından mezun olmak

4639 - Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Üretim Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

Veteriner: 4607 - Veteriner lisans programından mezun olmak.

TERCİHLER NE ZAMAN?

KPSS 25021/1 ile Et ve Süt Kurumuna memur alımı tercihleri 1 Temmuz 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 8 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar tercihlerini sadede ÖSYM ğzerinden yapacak.

TERCİH KILAVUZU BURADA

DİĞER AÇIKTAN MEMUR PERSONEL ALIMLARI BURADA

Editör: TE Bilisim