Bugün yayınlanan Resmi Gazete onayı ile birlikte Erdoğan, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarına gerçekleştirecek olan atamaları onayladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı karara göre:

Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapan Murat Çetinkaya görevden alınarak yerine Murat Uysal getirildi. Anayasa Mahkemesi üyeliği görevine daha önce Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olan Selahaddin Menteş atandı. Erdoğan ayrıca Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda açık olarak bulunan İSEDAK ve Uluslararası Kalkınma İşbirliği Genel Müdürlüğü başkanlığına Mehmet Metin Eker’in getirilmesini onaylarken aynı kurumda Genel Müdür Yardımcılığı görevine ise Ertan Tosun'u atadı.

Yeni karar ile birlikte TEİAŞ'agenel müdür yardımcısı olarak Murat Tokat’ın atanması onaylandı. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Cevat Genç atanırken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında açık bulunan kadroya ise Mustafa Erdoğan'ın atanmasına karar verildi. Enerji Bakanlığında Bakan yardımcısı görevden alınırken yerine Şeref Kalaycı atandı, Teftiş Kurulu Başkanlığı’na ise Mehmet Tuntaş getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’naise açık kadrolaraHasanhüseyinKınıklıoğlu,Özgür Semiz, Nuran Altunel, İnanç Özçakmak, Sibel Çil, Ertuğrul Dede, Aydın Saffet Özkan, Murat Arslan, Mehmet KaramanÖzcan İzgi ve Ömer Faruk Gölbaşı’nın atanması yapıldı.

Ticaret Bakanlığı’na Fatih Masatlı, DHMI Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Necdet Sümbül atanırken Kıyı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı görevden alınarak yerine Mustafa Bankaoğlu getirilmiştir.

Diğer atama kararları için ilgili resmi gazete kararına erişmek için: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/07/20190706-3.pdf

Editör: TE Bilisim