Kadrolu Memur alımların da en az lise mezunu ve b sınıfı ehliyet sahibi adayların başvuruları başlıyor. Kadrolu Memur alımları için kimler başvuru yapabilecek !!! İstenilen şartlar nelerdir ,adayların merak konusu. İşte bu süreçle alakalı tüm detayları haberimiz de topladık.

Şartlardan bahsetmeden evvel ilk olarak b sınıfı ehliyeti olan adaylardan ikametgah istemeyeceğim belirtelim. Yozgat ilinin Çayıralan Belediyesi Kadrolu Memur alımların da ikametgah şartını istemediklerini duyurdu. Bu saye de ikametgahı olmayan fakat b sınıfı ehliyeti bulunan kişiler de hangi şehirden olursa olsun bu ilana başvuru yapabilecek.

Memur Alımlarında Detaylı Mezuniyet ve Ehliyet Şartları !!!

Yapılacak olan 2 adet zabıta alımı için herhangi bir liseden mezun olmanız yeterli olacak

1 adet ise tekniker olarak alım yapılacak bu alım için ise bölüm şartı bulunuyor. İşte o bölüm ise İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi bölümlerinden bir tanesinden Önlisans mezunu olmak gerekiyor.

Zabıta memuru ve tekniker olarak alım yapılacak olan adaylardan en az B sınıfı ehliyeti sahibi olunması beklenen şartlar arasındadır.

Yine zabıta memuru ve tekniker alımları için KPSS şartı da bekleniyor ve en az 70 puan ve üstün de puan sahibi olmak gerekiyor.

Adayların başvuru için 657 DMK’da yer alan genel şartlara haiz olması gerekiyor

Erkeklerde en az 1.67 metre boy sınırında ya da üstün de olmak gerekmektedir

Kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak yada üstünde olmak istenilen Şartlar arasındadır.

Zabıta memuru kadrosu için sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor.

Başvuru Tarihi Ne zaman ve Nerden Yapılacak ?

Zabıta ve tekniker olmak için Başvuru yapacak olan adaylar bu başvurularını 6 Ağustos tarihinde yapmak gerekiyor. Başvurular için ise ister şahsen müracaat edebilirsiniz. İsterseniz de internet ve online olarak da başvurularınızı iletebilirsiniz.

Zabıta olmak isteyen adaylar sadece şahsen başvuru yapabilecek internetten başvuru gönderemezler Tekniker alımları için müracaat edecek kişiler ise online ve ya posta yolunu da kullanabilecekler.