Son zamanların en çok tercih edilen meslek grubunu içeren sağlık sektörü şüphesiz binlerce adayın istihdam edilmek istediği sektörlerden biridir. Bunun yanı sıra adayların kamuda iş bulma olanağına da saha fazla sahip olduğu bu sektörde farklı pozisyonlarda adaylar istihdam edilmekte olup aynı zamanda ilgili bölümlerden mezun olan lise, ön lisans ya da üniversite mezunu adaylar da kamu, devlet ya da şehir hastanelerinde kolaylıkla iş bulabilmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı’nın 12 bin personel alımı sonrasında adaylar KPSS tercihleri ile açılan kadrolara yönelik tercih işlemlerini gerçekleştirmeye başlamıştır. Buna göre en az lise mezunu adayların başvuracağı kadrolar da bulunmakta olup kadrolara ilişkin detaylar ise haberin devamında yer almaktadır.

KPSS 2019/4 Kılavuzuna Göre Lise Mezunlarına Yönelik Kadrolar

ÖSYM tarafından ilgili kılavuzda en az lise mezunu adayların başvuracağı kadrolar bulunmaktadır. Buna göre adaylar Sağlık Bakanlığı’na başlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görev alacaktır. Adayların atanacağı kurumlardan biri de şehir hastaneleri olup bu kapsamda lise mezunu adayların şehir hastanelerinde başvuracağı kadrolar ve detaylar şu şekilde açıklanmıştır.

Kurum Adı - Pozisyon Unvanı - Nitelik Kodu

T.C. Sağlık Bakanlığı Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi - Sağlık Teknisyeni (Tıbbi Sekreter) - 2101

T.C. Sağlık Bakanlığı Bursa Şehir Hastanesi - Sağlık Teknisyeni (Anestezi) - 2089

T.C. Sağlık Bakanlığı Bursa Şehir Hastanesi - Sağlık Teknisyeni (Tıbbi Sekreter) - 2101

T.C. Sağlık Bakanlığı Eskişehir Şehir Hastanesi - Sağlık Teknisyeni (Anestezi) - 2089

T.C. Sağlık Bakanlığı Manisa Şehir Hastanesi - Sağlık Teknisyeni (Anestezi) - 2089

Nitelik Kodları ve Detaylar

KPSS kapsamında 2019/4 kılavuzuna göre adayların tercihte bulunabilmesi için ilgili nitelik koduna ilişkin şartları sağlaması gerekmektedir. Bu kapsamda yukarıda yer alan tabloda kadrolara ilişkin nitelik kodları verilmiş olup adaylar ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre bu kodlarda yer alan şartlara aşağıda verilen link üzerinden erişim sağlayabilmekte olup başvuru yapmak isteyen adaylar ise ÖSYM aday işlemleri sayfasından tercih işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Editör: TE Bilisim