En az lise mezunu kapsamında memur alımı ilanları yayımlandı. Aynı zaman da KPSS en az 50 puan ile kamu personeli alımları da yapılıyor. Devlet Personel Başkanlığı, İŞKUR ve diğer platformlarda yayımlanmış olan ilanlara göre KPSS en az 50 puan ve lise mezunu adaylar arasından alım yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak haberimizde alım yapılacak ilanlar hakkında bilgiler vereceğiz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu Haklarından mahrum bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olmak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olacak herhangi bir akıl hastalığı ve diğer rahatsızlıkları olmamak,
  • Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşlarından disiplin cezası ile ayrılmamış olmak

İŞTE ALIM YAPACAK KURUMLAR VE DETAYLARI:

Namık Kemal Üniversitesi: En az lise mezunu ve ön lisans ve lisans mezunları için yayımlanmış olan ilanla 100 kişilik boş kadro ile, 85 Hemşire, 5 Ebe, 5 Sağlık teknikeri, 1 Laborant, 1 Fizyoterapist ve 5 büro Personeli alınacak. Adaylar başvurularına 05 temmuz 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 20 temmuz 2019 tarihine kadar başvuru yapmaları gereklidir.

Jandarma Genel Komutanlığı: Jandarma bünyesindeki eksikliği gidermek için 220 subay öğrencisi alacak. Jandarma ve Sahil Güvenlik fakültesinde eğitim görecek öğrenci adayları başvuru yapabilmeleri için en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Bunun dışında 21 yaşından büyük olmamak ve diğer askeri şartları yerine getiriyor olmaları gerekmektedir. Başvurular Jandarma Personel temin sitesi üzerinden en geç 26 Temmuz 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı: Bakanlık Devlet Tiyatroları genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı ve Bölge Tiyatro Müdürlüklerinde görev yapmak üzere farklı pozisyonlarda, 56 Kişi alacak. Alım kadrolarının bazıları için KPSS en az 60 puan şartı var ancak bazıları için KPSS'siz kura ile alım yapılıyor.

Fırat Üniversitesi: Fırat Üniversitesi 100 kişilik boş kadro ile, 1 Fizyoterapist, 79 Hemşire ve 20 farklı alanlarda Sağlık Teknikeri alımı yapacağını ilan etti. Adayların başvuru yapabilmeleri için 2018 yılı KPSS den puan almış olmaları gereklidir. başvurular en geç 21 temmuz 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa: En az lise mezunu olmak üzere toplamda 3 kişilik kadro ile Diğer Sağlık personeli alacağını belirtti. Adayların 2018 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.

İlgili ilanlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Namık Kemal Üniversitesi İçin Tıklayınız.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa için Tıklayınız.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi İçin Tıklayınız.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İçin Tıklayınız.

Fırat Üniversitesi İçin Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim