Kamu kurumlarına yapılacak olan alımlarda genellikle KPSS şartı aranıyor. Fakat bazı kurumların puanı birçok birey için yüksek olabiliyor. Bu noktada farklı kariyer, iş bulma platformları üzerinden yapılan kamu ilanları ile en az 50 KPSS puanı ile kamu personeli alımı yapan kurumlar da bulunmaktadır. Bu platform üzerinden yayınlanan ilanlarda birçok kamu kurumunda KPSS şartı esas alınmakta olup KPSS sıralaması ile alımlar gerçekleşmektedir.

50, 60 ve 70 Puan Sırlaması ile Alım Yapan Kurumlar

Devlet Personel Başkanlığı, İŞKUR ve benzeri platformlarda yayınlana kamu personeline yönelik alım ilanlarında en az 50 KPSS puanı sıralaması ile alım yapan kurumlar ve ilan detaylarına ilişkin bilgiler şu şekildedir:

  • En az 50 puan şartı ile alım yapan kamu kurumları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi yer almakta olup alınacak olan adaylar sözleşmeli personel olarak görev yapacaktır.
  • En az 60 puan ile alım yapan kurumlar arasında başta TÜBİTAK olmak üzere Türkiye Petrolleri, DPB, Manisa ve Ordu SYDV yer almaktadır.
  • En az 70 puan ile alım yapan kuruluşlar ise DHMİ tarafından yapılacak olan 112 personel alımı olup adaylar memur kadrolarında istihdam edilecektir.

İlanlara başvurabilmek için KPSS sınavında en az 50 puan alınması gerekiyor. Ayrıca kadrolarda kurumların talep etmiş olduğu özel şartlar da bulunmakta olup adayların bu şartları da sağlaması bekleniyor.

DHMİ için: https://www.isinolsa.com/personel-alimlari/dhmi-112-personel-alimi-basvurulari-basladi-sartlar-ve-istenen-h26416.html

SYDV için: https://www.isinolsa.com/sydv-personel-alimlari/yeni-sydv-memur-ve-personel-alim-ilani-yayimladi-6-sydv-kpss-li-h26490.html

TÜBİTAK için: https://www.isinolsa.com/kamu-personel-alimlari/tubitak-personel-alim-ilani-on-lisans-mezunu-36-kisi-alinacak-h26538.html

Türkiye Petrolleri: https://www.isinolsa.com/kamu-personel-alimlari/turkiye-petrolleri-kpss-60-puan-ile-kamu-personeli-alim-ilani-yayimladi-h26535.html

Editör: TE Bilisim