Birçok kişinin yakından takip ettiği bir konu olarak geçtiğimiz üzere Ak Parti’nin TBMM'ye sunmuş olduğu kanun teklif ile birlikte özellikle başta Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere 3 kamu kurumunda çalışmakta olan sözleşmeli personellerin kadroya geçmesi için yürürlükte olan 4 yıllık süre şartının bunda sonra 3 yıla düşülmesine karar verildi. Bunun yanı sıra teklifte ayrıca personellerin kadroya geçişinden sonra ise başka bir yere nakil isteme süresi de bu kapsamda 2 yıldan 1 yıla düşürüldü.

Daha önce de tartışmaya konu olan teklif, tasarı halinde iken sadece Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı kurumlarında çalışan sözleşmeli personelleri kapsamaktaydı. Fakat daha sonra TBMM Komisyonu çerçevesinde yapılan görüşmelerde Sağlık Bakanlığı çalışanları da bu teklif içerisinde alındı. Sağlık Bakanlığı’ndan sonra düzenleme dahil olmak için birçok bakanlık çalışanı, başta Tarım Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi bakanlıklarda çalışan sözleşmeli personeller de aynı haktan yararlanmak için çağrı yapmışlardı. Çeşitli bakanlıklara alımların da komisyonda görüşüldüğü bilinmekle birlikte ilgili bakanlıklarda komisyonu başkanı olan Emrullah İşler tarafından bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre diğer bakanlıklarda çalışan sözleşmeli personelin durumunun farklı olduğu ve teklife alınan bakanlık çalışanları ile aynı kapsamda olmadığını vurguladı. Düzenleme kapsamında ise sadece 3 kurumun teşkilat kanunlarında özel düzenlemeler bulunduğunu açıkladı. Bu noktada diğer kurumlarda çalışan sözleşmelilerin iş ile ilgili kanunlarında belirli bir süreden sonra kadroya geçme ibaresinin yer almadığının altını çizdi.

Kaynak : memurlar.net