Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere Sözleşmeli personel alımı yapacğaını bildirdi. Yayımlanan ilana göre, Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevlis kadrolu ve sözleşmeli olarak çalışacak personel alınacak. Alımlar 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında yapılacak.

KADRO DETAYLARI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 1 kişilik kadro için Kadın Erkek adaylar arasından Sözleşmeli Uçuş Teknisyeni  alım yapılacak. Havacılık Dairesi Başkanlığına yapılacak alımlar için adaylardan KPSS şartı talep edilmiyor. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2. Atanmak istediği unvanla ilgili olarak EK-1’de belirtilen şartları taşımak, 3. Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak.

4. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak. (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)

5. Askerlik hizmetini tamamlamış veya tamamlamış sayılmak.

6. Ülke genelinde çalıştırılmayı ve tüm uçuşlarda görevlendirilmeyi kabul etmek.

7. Atanmak istediği unvanla ilgili olarak ilanda belirtilen öğrenim şartı, özel şartlar ve diğer nitelikleri taşımak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

  • Yükseköğretim Kurumlarının En Az Lisans Düzeyinde Eğitim Veren İlgili Bölümlerinden mezun olmak veya Çift motor Turbofan ve/veya turboprob tip intibakı bulunmak.
  • Sağlık şartları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’ nın (ICAO) Annex1’ deki şartlara uygun olmak.
  • Adaylar SINIF 1-UÇUŞA ELVERİŞLİDİR sağlık kurulu raporunu, ilgili hastanelerden kendi imkânları ile temin edeceklerdir. (Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların sınava gelirken yanında getirmesi gerekmektedir.)

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü alımını yapacağı Uçuş Tekniyeni için başvuru süreci 15 Haziran 2020 tarihi ile başlayacak. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar en geç 19 Haziran 2020 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular ise bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır.

İLANIN TAM METNİ