Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü, Hazine ve Maliye Bakanlığından izin aldığı kadroları ÖSYM'ye gönderdi. ÖSYM tarafından kamuoyuna duyurulan KPSS 2020/2 kapsamında Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü de memur ile mühendis alımı yapıyor. Buna göre en çok mühendislerin atama beklediği kurumlardan birisi olan Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü KPSS 2020/2 kapsamında mülakatsız devlete 71 mühendis ataması, memur ataması yapıyor. Adaylar ilgili ilanlara nasıl başvuru yapabilir?

Lisans Mezunları Başvurabilecek

Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 71 kişilik ilana sadece lisans mezunları başvuru yapabilecektir. 71 mühendis ve memur ataması yapılmakta olup mühendisler isterse mühendis pozisyonu için isterse hem mühendis hem de memur pozisyonu için müracaatlarını yapabilir. Buna göre ülkemizde genel olarak mühendis atamaları açıktan atama yöntemi ile yapıldığı için merkezi atama da daha düşük kontenjanlar verilmekte olup adaylar mühendis atamalarının artmasını talep etmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü 71 mühendis ve memur ataması yapacaktır. İlgili alım KPSS 2020/2 kapsamında yapılacak olup her hangi bir mülakat uygulanmayacaktır. Tamamen KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacak olup müracaatlar 7 Ocak tarihine kadar devam edecek. Adaylar istediği pozisyon ve istediği şehir için başvurularını yapabilir. Tercihler yapılmadan önce aşağıdaki link incelenmelidir.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz

Editör: TE Bilisim