Temmuz ayının ilk ayı itibari ile binlerce engelli adayının gözü kulağı ÖSYM tarafından açıklanacak olan EKPSS tercihleri ile ilgili tarihin açıklanmasında yer alıyor. 2019 yılına ilişkin yapılacak olan engelli personel atamasına ilişkin takvimin açıklanması ve tercihlerin yapılması için binlerce aday, gelecek olan açıklamayı bekliyor.

2018 yılında yapılan EKPSS sınavı sonrası adaylar kendilerine tahsis edilecek olan kadrolara ilişkin kılavuzu bekleme başlamıştı. 2019 yılı için gerçekleşecek olan alıma yönelik ise Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Adayların merakla beklediği EKPSS tercihleri ise kılavuzun yayınlanmasından hemen sonra yapılacak. Bu doğrultuda ise ilk olarak kılavuzun yayınlanması gerekmektedir.

2017 senesi için yapılan EKPSS atamalarında kılavuz yayınlandıktan sonra 12 ile 21 Temmuz 2017 tarihleri arasında adaylar 2018/1 EKPSS tercihleri ise yine 8 ile 16 Mart tarihleri arasında gerçekleşmişti. 2018/2 dönemine ilişkin tercihler ise 29 – 7 Aralık 2018 tarihlerinde yapılırken 2019 yılına ait tercihler için ise kılavuzun yayınlanmasının ardından tercihlerin alınması yapılacak.

2019 yılına ait engelli memur alımlarına yönelik kılavuzun yanı sıra herhangi bir takvim de açıklanmış değil. Bu sebeple birçok engelli adayı 2019 yılına ilişkin memur atamaları için takvimin bir an önce takvimin açıklanmasını istiyor. Hem kılavuz hem de 2019 engelli memur atasında yönelik takvim kurumun www.osym.gov.tr resmi internet adresinden duyurulacak.

Editör: TE Bilisim