Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre beklenen ilan yayımlandı. Yapılan duyuruya göre Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Mesşel Yüksekokullarına 2018- 2019 eğitim öpretim dönemi için 2 bin 250 erkek aday ve 250 bayan aday olmak üzere toplamda 2 bin 500 kişilik kadro ile Öğrenci alımı yapılacağı duyuruldu.

Yayımlanan duyuruya göre yapılacak sınavdan başarrılı olan ve Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adaylar Polis Memuru olarak atamaları yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

PMYO 2 bin 500 polis memur ualım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Lise mezunu ve Dengi oku mezunu olmak, ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az 260 puan almış olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, 26 yaşından büyük olmamak, Bayanlarda 162 ve erkeklerde 167 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir sıç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sİlah taşımasına engel olabilcek herhangi bir surum olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR:

PMYO giriş sınavına başvuru yapacak adaylar başvurularına 13 Ağustos 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 26 Ağustos 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi le yapılacaktır. Ayrıca adayların ilgili sınava başvuru yapabilmeleri için, 100 TL sınav ücretini ilgili bankalara yatırmaları gerekmektedir.

İLANDAN HABERDAR OLMA:

Daha detaylı bilgi almak için ilan hakkında gelişmelerden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilrisiniz. 

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim