Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı duyurusu yayımladı. Diyanetin resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanan duyuruya göre Başkanlık yurtdışında görevlendirecek personel alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı yapacağı sınav ile belirleyeceği Dİn Görevlisi alımı yapacak. Görevlendirme süresi 1 (bir) yıl olup, başarılı olunması halinde her defasında birer yılı geçmemek üzere en fazla 5 (beş) yıla kadar uzatılabilecektir.

SINAV ESASLARI:

Bu sınav, Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunca yurtdışında görevlendirilecek din görevlilerini seçmek amacıyla açılmış olup, işbu Duyuruda belirtilen esaslar çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Halen Başkanlığımız teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesine göre kadrolu devlet memuru olarak Din Hizmetleri veya Genel İdare Hizmetleri Sınıfında çalışıyor olmak ve sınav başvurusunun son günü itibarıyla Din Hizmetleri Sınıfındaki kadrolarda fiilî olarak 5 (beş) yıl görev yapmış olmak, (sözleşmeli statüde çalışılan süreler ile vekil imam hatiplik, müezzin-kayyımlık ve Kur’an Kursu Öğreticiliğinde geçen süreler dâhil, askerlikte ve ücretsiz izinde geçen süreler hariç)

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvurular bireysel olarak, www.dibbys.gov.tr internet adresinde yer alan “Sınav İşlemlerim” menüsünden Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle 31 Mayıs 2021 – 14 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular 14 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 17.00’da sona erecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim