Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Bugün yayımlanmış olan personel Alımı ilanına göre Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında Dini Yüksek İhtisas/Eğitim merkezinde görevlendirilmek üzere 30 Yeni Öğretmen Alımı ilanı yayımlandı. Alımlar Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfında yapılacak.

KADRO BİLGİSİ:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı genel olarak günyesindeki eksikliği karşılamak üzere genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" şartları aranacak.

Özel Olarak ise, hala başkanlıkta çalışıyor olmak, En az dört yıllık lisans mezunu olmak, Diyanet İşleri Başkanlığo atama ve yer değiştirme yönetmeliğindeki ortam nitelikleri taşıyor olmak gereklidir. Ayrıca,

Kur’an-ı Kerim öğretmeni için; Başkanlığımızca düzenlenen aşere, takrib, tayyibe kursu mezunu olmak veya bu alanlarda yetkinliği Başkanlığımızca tespit edilmiş olmak.

Dini musiki öğretmeni için; Aşağıdaki şartlardan birini taşımak, Başkanlığımızca düzenlenen dini musiki kursunu başarıyla tamamlamış olmak, Üniversite veya belediyelerin dört yıllık eğitim veren konservatuvarlarından mezun olmak, Türk Din musikisi alanında yüksek lisans/doktora yapmış olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Diyanet Öğretmen Alımı için başvurular ilanın yayım tarihi olan Bugün 27 Eylül 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 11 Ekim 2021 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece son başvuru günü saat 23:59 a kadar DİBBYS Programı “https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav” adresi aracılığıyla yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim