Kamu kurumlarına personel alımları mayıs ayının ikinci haftasının sonuna geldiğimiz şu günlerde de devam ediyor. Bu noktada yeni yayınlanan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 7 müfettiş yardımcısı alımı yapılacağı açıklanmış olup ilgili ilana başvuru yapmak isteyenlerin ise birtakım başvuru şartlarını sağlaması gerekmekte olup ilgili şartlar ve diğer detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Başvuru Şartları

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan ilanda 7 müfettiş yardımcısı için adayların sağlaması gereken başvuru şartları şu şekildedir.

En az lisans düzeyinde dini yüksek öğrenim görmüş olmak,01.01.2020 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, müfettiş yardımcılığı giriş sınavının ilan edildiği tarihte Başkanlığın vaizlik, dengi ve üstkadrolarında görev yapıyor olmak, KPSS A Grubu için 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSS) KPSSP3 puan türünden en az (60) puan almış olmak,Sağlık durumu her türlü iklim şartlarında müfettişlik yapmaya elverişli olmak, memuriyete engel adli sicil kaydı bulunmamak, müfettiş yardımcılığı yarışma sınavında daha önce iki defa başarısız olmamak son beş yıl içerisinde aylıktan kesme, on yıl içerisinde de kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmak şartları yer almaktadır.

Başvuru Şekli

İlgili ilana müracaatlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesi olan https://dibbys.diyanet.gov.tr/sinav adresi üzerinden bizzat yapılacak olup başvuru işlemleri 01/06/2020- 15/06/2020 (saat 23:59) tarihleri arasında gerçekleştirilmelidir. Başvuru sırasında adaylardan ayrıca bir belge talep edilmeyecek olduğunda ilgili sisteme bilgi girişlerinin doğru ve eksiksiz olması gerekmektedir. Zira yanlış bilgi girişinden adayın kendisi sorumlu olacaktır. Müfettiş Yardımcılığı sınavı, yazılı ve sözlü olarak yapılacak olup ön başvuru sonrasında sözlü ve yazılı sınava hak kazanan adaylar yine bu adresten ilan edilecektir.

Editör: TE Bilisim