Yeni yılın ilk EKPSS 2023/1 ataması ilanı bugün ÖSYM tarafından duyuruldu. Müracaatlar 19 Ocak tarihine kadar devam edecek olup toplam 2392'lık ilan yayımlandı. Farklı kurumlara atama yapılacak olsa da Diyanette önemli bir kadro sahibi oldu. Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı 200 memur, personel, işçi alımı yapıyor. Atamalar kura ve EKPSS ile yapılacaktır. Peki atamaya nasıl başvuru yapılır, hangi pozisyonlar için alımlar yapılacak, mezuniyetlere göre dağılım nedir? Sizler için bu soruların tamamını açıklıyoruz.

Mezuniyetlere Göre Dağılım Nedir?

Diyanet İşleri Başkanlığı toplam 200 kişilik atama yapacak. Buna göre lise mezunu 110 kişi, ön lisans mezunu 50 kişi ve lisans mezunu 40 kişi olmak üzere toplam 200 kişilik atama yapılacaktır. İlkokul mezunu adaylar için kadro ayrılmadı ancak diğer kadrolar için hem kura hemde EKPSS ile alımın yapılacağı görülmektedir. Peki hangi pozisyonlara alım yapılıyor ve başvuru detayları nedir?

Pozisyonlar ve Başvuru Detayları Nedir?

hizmetli, imam hatip, kuran öğreticisi, memur, müezzin - kayyım pozisyonları için kura ya da EKPSS ile toplam 200 kişilik atama yapılacaktır. Başvurular 10 Ocak tarihi itibari ile başladı. Adayların başvurular ve diğer detaylar için hemen aşağıdaki linkten detayları öğrenmesi gerekmektedir.