Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 Personel Alımı için yeni bir duyuru yayımlandı. Geçtiğimiz günlerde başvurusu alınan binlerce personel adayı için Taban KPSS puanları açıklandı. En az 50 Taban Puan ile atama yapıldı. İlanda da en az 50 Taban puan ile başvuru alınmıştı. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alımı Sonuç ve Taban puan duyurusu şöyledir.

BAŞVURU SONUÇLARI:

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ilanı için başvurular 12 Ekim 2020 tarihi ile başlayıp en geç 27 Ekim 2020 tarihine kadar alınmıştı. Toplamda 5100 kişilik kadro için binlerce başvuru yapılmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı 13 Kasım 2020 tarihi ile yeni bir duyuru yaparak başvurusu kabul edilen Taban Puanları açıkladı. Henüz Sınav tarihleri ve sonuç hakkında bilgi vermeyen Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı açıklamada " ​Sınava çağrılacak adayların sınav tarihi, gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra ayrıca ilan edilecektir." dedi.

KPSS TABAN PUANLAR AÇIKLANDI!

Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı duyurusunda KPSS taban puanları hakkında bilgi verdi. Başkanlık yaptığı açıklamada " Başvuruları 27.10.2020 tarihinde sona eren 2020 Yılı 4-B Sözleşmeli (KKÖ, İ-H, M-K) Alımı Sınavı​n da ki unvan gruplarına göre sınava çağrılacak son sıradaki adayın KPSS puanı (Taban Puan) aşağıdaki tabloda gösterilmiştir." şeklinde ifade kullandı.

50 KPSS PUANI İLE ATAMA YAPILDI!

Başkanlık alımını yapacağı 5100 kişi için taban KPSS Puanlarını açıkladı. Alımlar 3 farklı kadroda yapılacak. Bu yönde 1500 Kur'an Kursu Öğreticisi, 3500 imam - Hatip ve 100 Müezzin Kayyım alımı yapılacak. Alımlar en az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı duyuruda en az 50 KPSS puanı ile atama yapıldığını belirtti. Bu kapsamda en düşük ​50,04638 puan ile İmam Hatip pozisyonunda Diğer Lisans + İ.H.L. ataması yapıldı.

En Yüksek Atama ise 82,3131 puan ile Kuran Kursu Öğreticisi pozisyonunda ​İlahiyat Ön Lisans + İ.H.L. alanında yapıldı.

SONUÇLAR ADAYLARLA TARTIŞMAK İÇİN BURAYA KATILABİLİRSİNİZ.

SINAV TARİHİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dİyanet İşleri Başkanlığı 5100 personel alımı için Taban KPSS puanı duyurusu yaptı. Başvuru sonuçları ve Sınava çağırılacak adaylar hakkında duyurunun hazırlıklar yapıldığında bildireceğini belirtti. Söz konusu yaptığı açıklamada ​Sınava çağrılacak adayların sınav tarihi, gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra ayrıca ilan edilecektir diyen başkanlık ilerleyen tarihlerde yeni duyuru yapacaktır.

SÖZ KONUSU DUYURU GELDİĞİNDE ANINDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Android İşin Olsa Uygulamamız

İOS İşin Olsa Uygulaması

Editör: TE Bilisim