Dışişleri Bakanlığı 25 Haziran 2002 tarihli yayımladığı ilana göre bünyesine sözleşmeli kamu personeli alımı yapacak. Bu yönde bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak için Merkez teşkilatına alım yapacak. Alımlar sözlü/uygulamalı sınav sonucuna göre belirlenecek olup başvuru şartları ve alım kadroları aşağıdaki gibidir.

ALIM YAPILACAK KADRO:

Dışişleri Bakanlığı 4 kişilik boş kadrosu ile merkez teşkilatında görevlendirmek üzere 2 kat maaş ile Yazılım Geliştirici alımı yapacak.

YÜKSEK MAAŞ VERİLECEK!

Aylık brüt sözleşme ücreti, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre istihdam edilenler için sözleşme ücret tavanının ÖZEL ŞARTLAR başlığı altında belirtilen brüt sözleşme ücret tavanının 2 katı ile çarpımı sonucu bulunacak tutar olacaktır. Ancak Kurum, tavan ücretin altında sözleşme düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adaylardan genel olarak 65 7Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca eğitim, KPSS ve YDS gibi niteliklerde yer almaktadır. Özel olarak ise pozisyonunun gerektirdiği niteliklere sahip olunması gerekmektedir.

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanının iki katını geçemeyecekler için en az 3 (üç) yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak,

Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,

Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelemiş veya muvazzaf askerlik hizmetinden muaf ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

KPSS DETAYI NEDİR?

2018 ve 2019 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Yabancı dil sınavından İngilizce puana sahip olunması gereklidir.

Ancak KPSS puanı olayan adayların puanı 70 ve YDS puanı olmayan adayların puanı 0 olarak ele alınarak değerlendirilecektir.

BAŞVURULAR:

Sınav başvuruları, 10 Temmuz 2020 Cuma günü başlayacak ve 27 Temmuz 2020 Pazartesi günü saat 18.00’de sona erecektir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim