Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması beklenen 17 bin sağlık personeli alımı için kılavuz ÖSYM üzerinden yayınlandı. Farklı pozisyonlarda istihdam edilecek olan adaylar, Türkiye’nin farklı illerinde görevlendirilecek. Yayınlanan kılavuza göre diş hastanelerinde istihdam edilmek üzere toplamda 168 ön lisans mezunu sağlık teknikeri alımı gerçekleştirilecek olup ilgili alım için detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

Kılavuza Göre Diş Hastaneleri Pozisyonları ve Sayılar

17 bin sağlık personeli alımında adayların istihdam edileceği kurumalardan biri de diş hastaneleridir. Bu kapsamda kılavuzda yer alan diş hastaneleri ve atanacak kadro sayısı ile kadroları sizin için İşin Olsa olarak düzenledik. İşte ataması yapılacak pozisyonlar ile diş hastaneleri ve kadro detayları.

İlgili kılavuzda diş hastanelerinde görevlendirilecek olan personel için alım yapılacak kadrolar sağlık teknikeri (ağız diş sağlığı) 91, sağlık teknikeri (diş protez) 77 şeklinde yer almaktadır.

En çok sağlık teknikeri (ağız diş sağlığı) için en çok alım 32 personel, sağlık teknikeri (diş protez) için de 15 personel ile İstanbul’dadır. Toplamda ise 168 sağlık teknikeri şehir hastanelerinde görevlendirilecektir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

17 bin kişilik sağlık personeli alımında farklı illerde faaliyet gösteren diş hastanelerine toplamda 168 ön lisans mezunu personel ataması yapılacak olup tercihler ve diğer şartlar, nitelik kodları ve kılavuza ulaşmak için http://www.osym.gov.tr/TR,17119/kpss-20197-saglik-bakanliginin-sozlesmeli-pozisyonlarina-yerlestirme-yapmak-icin-tercih-kilavuzu-ve-tablolar.htmladresinden erişim sağlamanız mümkündür