Kamu kurumları genel olarak şoför alımlarını açıktan ya da İŞKUR üzerinden kura yöntemi ile almakta olup KPSS 2020/2 merkezi yerleştirme atamasında da yine şoför ataması için kadro verildi. Buna göre en az ortaöğretim mezunu olmak üzere devlete daimi şoför alımı gerçekleştirilmektedir. Peki mezuniyetlere göre dağılım nedir, adaylar naıl başvuru yapabilir?

Mezuniyetlere Göre Dağılım Nedir?

Devlete mülakat olmadan 51 şoför alımı yapılmaktadır. Buna göre lise mezunları için 37 kişi ve ön lisans mezunları için ise 14 kişilik atama yapılacaktır. Başvurular için adayların lise mezunu olmak, önlisans mezunu olmak, Otobüs Şoförlüğü (Kaptanlık), Otobüs Şoförlüğü, Otobüs Kaptanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak şartları aranmaktadır. Belirtilen her bölüm ve her mezuniyet grubu için ayrı ayrı kadrolar verilmiş olup herkes kendi kadrosu için müracaatlarını gerçekleştirecektir. Peki nasıl başvuru yapılır?

Nasıl Başvuru Yapılır?

Devlete 51 şoför alımı yapılacak olup adayların başvurularını 7 Ocak tarihine kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir. Başvurular yapılmadan önce adayların hemen aşağıdaki linkleri takip ederek müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz

Editör: TE Bilisim