Devlet Personel Başkanlığı şehit yakını, gazi ve gazi yakını personel atama kura töreni gerçekleştirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından DPB'ye hak sahibi olduğu belirtilen adayların atamaları için bu gün noter huzurundaki kura töreninde 276 kişinin ataması sonuçlandı. Buna göre atamalarda atama sonuçlarına göre memur, hizmetli, sürekli işçi, mühendis, kimyager, diyetisyen, sosyal çalışmacı gibi kadrolara atamalar yapıldı. Sonuçlar nasıl öğrenilecek?

276 MEMUR ATAMA SONUCU;

Atama teklifi sonuçları için kura sorgu ekranından öğrenilebilecek. Adayların T.C. kimlik numarası güvenlik kodu ile birlikte sonuç sorgulama yaparak atandıkları yerleri bilgi amaçla öğrenmeleri sağlandı. DPD'den yapılan açıklamada adayların göreve başlayabilmeleri için ilgili kurumlara yazı gönderileceği ve atama işlemleri ondan sonra yapılabileceği belirtildi.

HANGİ KADROLARDA NE KADAR ATAMA YAPILDI?

270 atamada açıklanan sonuçlara göre 107 kadın, 169 erkek aday; 20 Bakanlık merkez ve taşra teşkilatları, 4 KİT, 1 mahalli idare, 23 Üniversiteye atandı. Adayların eğitim durumlarına göre uygun bulundukları kadrolara atandı. Memur kadrosunda 94, hizmetli kadrosunda 96, işçi kadrosunda 4 kişi atanırken 81 kişi ise kuran kursu öğreticisi, mühendis, tekniker, teknisyen, kimyager, diyetisyen, öğretmen, sosyal çalışmacı unvanlarında atamaları yapıldı.

Atama sonuçları için tıklayın

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim