Danıştay Başkanlığı bünyesinde bulunan eksikliği karşılamak üzere Başkanlığında görevlendirmek üzere farklı pozisyonlarda sözleşmeli kamu personeli alımı yapacak. Söz konusu ilan yayımlandı ve İşin Olsa ekibi olarak ilk biz duyurmuştuk. Sizin için bu haberimizde yayımlanan ilanın derinliklerine indir ve alım yapılacak kadrolar için kadro dağılımı ve özel şartları hakkında bilgi vereceğiz.

Öncelikle belirtmek isteriz ki Danıştay Başkanlığı en az lise mezunu ve kamu Personeli Seçme Sınavı en az 60 puan almış olan adaylar alacak. Toplamda 28 kişilik boş kadro ile Destek personeli alımı yapılacak.

KADRO DAĞILIMI VE ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Danıştay Başkanlığı 28 kişilik boş kadrosu ile farklı Destek personeli pozisyonlarına alım yapacak. Bunlar, 2 Bulaşıkçı, 2 Garson, 3 Aşçı, 2 Sağlık teknisyen yardımcısı ve 19 Hizmetli alımı yapılacaktır.

Garson : Garsonluk pozisyonunda 2 kişi alınacak. Adayların, Turizm Meslek Yüksekokullarının ilgili bölümü veya meslek lisesi ve dengi okulların otelcilik, turizm otel işletmeciliği, turizm ve otelcilik, turizm, turizm endüstrisi servis hizmetleri bölümlerinden mezun olmak veya lise ve dengi okullardan mezun olup garson bonservisine veya 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu uyarınca alınmış ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak veya garsonluk mesleğinde iki yıl çalışmış olduğunu belgelemek şartları aranacak.

Aşçı: Aşçı kadrosu için toplamda 3 kişi alınacak. Adayların En az lise veya dengi okul mezunu olmak, Aşçılık meslek lisesi mezunu olmak veya Halk eğitim merkezi veya diğer resmi kurumların düzenlediği kurslardan mezun olmak veya sertifika saihibi olmak, Bu meslekte en az 2 yıl çalışmış olmak ve bunu SGK dökümü ile belgelemek.

Bulaşıkçı : Adayların en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmaları gerekli. Bulaşıkçı pozisyonu için 2 kişi alınacak.

Sağlık Teknisyeni Yardımcısı: Meslek liseleri veya Teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,

Hizmetli: En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Danıştay Başkanlığı yukarıdaki pozisyonlarda alım yapacak olup özel niteliklere ek olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, 2017 veya 2019 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almış olmak nitelikleri aranacak.

BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ:

İlgili ilan 20 Haziran 2019 tarihinde yayımlanmış olup adaylar başvurularına 25 Haziran 2019 tarihi itibari saat 09:00 ile başlayabilecek ve en geç 01 Temmuz 2019 tarihi saat 17:00 a kadar yapılması gereklidir. Başvurular, Danıştay Başkanlığı resmi İnternet adresi üzerinden temin edilecek başvuru formu ile birlikte ve istenen belgeler ile birlikte Danıştay Başkanlığı Ankara adresine şahsen yapılacak olup, Bunun dışında yapılacak herhangi bir posta yolu ile veya İnternet ortamında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

İstenen belgelere ve diğer bilgilere ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim