Danıştay Başkanlığı personel alımı yapıyor. Daha önce yayımlanan ilan için başvurular sona eriyor. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için son şans. Bu kapsamda İşin Olsa ekibi olarak sizlere Danıştay Başkanlığı 70 Kamu personeli alımı hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

HANGİ ALANLARDA SINAV YAPILACAK?

Danıştay Başkanlığı 70 personel alımları farklı kadrolarda yapılacak. Bu yönde Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden, 30 Zabıt Katibi, 5 Teknisyen, 30 Destek Personeli, 4 Programcı ve 1 Mübaşir Alımı yapılacak. Tüm aşamaları başarılı olan geçen adayların ataması yapılacak.

Destek Personeli alımı Bulaşıkçı, Garson, Hizmetli ve Şoför alımı yapılacak. Zabıta katibi Alımı ise Lise, Ön lisans ve Lisans mezunlarından yapılacak.

KPSS DEĞERLENDİRMESİ YAPILIYOR!

20 Ağustos 2021 tarihi ile sona ereb başvuru sürecinini ardından başvurular incelenmeye başlandı. Adaylar başvurularını KPSS Puanı ile gerçekleştirmişti. Bu kapsamda yapılan Başvurular KPSS sırasına göre sıralaran en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile değerlendirilecek. 

Her pozisyon için farklı kat sayılarında adaylar sınavlara katılacaklar.

SINAVA KAÇ ADAY KATILACAK?

Zabıt kâtibi pozisyonu için; Uygulama sınavına, merkezi sınavda alınan puanlar esas alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere istihdam edileceği ilan edilen zabıt kâtibi sözleşmeli personel sayısının yirmi katı kadar aday çağrılacaktır.

Programcı pozisyonu için; Aranan nitelikleri taşıyıp da başvurusu kabul edilen tüm adaylar uygulama sınavına alınacaktır

Destek personeli (şoför) pozisyonu için; Merkezi sınavda alınan puanlar esas alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere istihdam edileceği ilan edilen sözleşmeli destek personeli (şoför) sayısının on katı kadar aday, araç kullanma becerisi ölçülmek üzere uygulama sınavına çağırılacaktır.

Destek personeli (garson) pozisyonu için; Aranan nitelikleri taşıyıp da başvurusu kabul edilen tüm adaylar mesleki beceri ve yeterliliğe ilişkin olarak uygulama sınavına alınacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN?

Başvuruların 20 Ağustos 2021 tarihinde sona ermişti. Eylül ayı geldi ancak sonuçlar henüz açıklanmadı. İzleyen günlerde başvuru sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

Uygulama sınavına alınacak adayların hangi gün, saat ve yerde sınava alınacağı http://www.danistay.gov.tr adresinde ilan edilecek ve ayrıca tebliğ yapılmayacaktır. Adaylar ayrıca sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir

BAŞVURU SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim