Danıştay Başkanlığı personel alımı Resmi Gazetede 16 Ocak 2024 tarihi ile gelen ilana göre Danıştay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Temizlik Görevlisi alımı yapacak. 

657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli en az Lise Mezunu Memur alımı gerçekleştirecek.

İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilan hakkında detayları aktaracağız.

Başvurular Sona Eriyor!

Danıştay Başkanlığı personel alımı başvurularında sona gelindi. Lise mezunu adaylar içerisinden olmak üzere Temizlik görevlisi alımı yapılacak. Başvurular 17 ocak 2024 tarihi ile başlamış olup en geç 26 Ocak 2024 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir.

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/danistay-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Temizlik Görevlisi Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Danıştay Başkanlığı merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere Destek Personeli alanında olmak üzere 23 Temizlik Görevlisi Alımı gerçekleştirilecek. Alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu Memur alımı kapsamında yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Danıştay Başkanlığı sözleşmeli personel alımları için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

2022 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Yaş Şartı Nedir?

Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinin Genel Şartlar Başlıklı 5'inci maddesinin 1'inci fıkrasının (b) bendinde yer alan "İlk Defa Devlet Memurluğuna atanacaklar için Başkanlık tarafından ilan edilen sınavın yapılacağı yılın son günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak" hükmü uyarınca sınavın yapılacağı yılın son günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak.

İstenen Belgeler Nelerdir?

Yurtdışındaki üniversitelerin denk bölümlerinden mezun olup başvuru yapabilen adayların başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için, başvuru sırasında "Diğer Belgelerimiz" aşaması altında bulunan "Denklik Gösterir Belge" alanına ilgili dokümanı mutlaka yüklemeleri gerekmektedir.

Temizlik Görevlisi Alımı Maaşları Açıklandı!

En az lise mezunu seviyesinde görev yapacak olan Temizlik görevlisi maaşları açıklandı. Alınacak ücret 2024 Ocak ayından sonraki rakamlara göre 16.030,94 TL olarak belirlenmiştir.

İLANIN TAM METNİ BURADA