Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği gidermek için 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4 üncü maddesinin B Fıkrası kapsamında Sözleşmeli Personel alımı yapılacak. Bu kapsamda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 193 kişilik boş kadro ile Destek Personeli kadrolarında alım yapılacak. En az lise mezunları ve Kadın Erkek adayların başvuru yapabileceği ilan detayları ve şartları haberimizdedir.

ALIM YAPILACAK DESTEK PERSONELİ KADROLARI:

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere aşağıdaki alanlarda Destek Personeli alımı yapacak.

  • 156 Şoför Alımı,
  • 33 Aşçı Alımı,
  • 4 Kaloriferci Alımı,

olmak üzere toplamda 193 kişilik kadro ile alım yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 193 kişilik kadro ile adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" şartları aranacak.

Ayrıca adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.

Sözleşmeli destek personeli (şoför) Özel Şartları:

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak (ya da Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 17.04.2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile yeni tip D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak)

Sözleşmeli destek personeli (aşçı) Özel Şartları:

  • Ortaöğretim veya yükseköğrenim kurumlarının aşçılık veya dengi bölümü mezunu olmak. (Bu bentte sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan ayrıca aşçılık sertifikası, ustalık belgesi veya dengi sertifika istenmeyecektir.)
  • En az lise veya dengi okul mezunu olup, halk eğitim müdürlükleri ile diğer resmî kurum veya kuruluşlarca düzenlenen kurslardan verilen Milli Eğitim Bakanlığının aşçılık mesleği için belirlediği kriterlere uygun aşçılık sertifikası, ustalık belgesi veya dengi sertifikaya sahip olmak. (Aday sertifikayı edevlet başvurusu esnasında sisteme yükleyecektir.)

Sözleşmeli destek personeli (kaloriferci) Özel Şartları:

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • Halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmî kurum veya kuruluşların düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmaları gerekmektedir. (Aday sertifikayı e-devlet başvurusu esnasında sisteme yükleyecektir.)

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün Destek Personeli Alımı başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını en geç 12 Mart 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde 23.02.2021 tarihinde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak gerçekleştireceklerdir. Başvuru için gerekli evraklar ve başvuru formları haberimizde.