Haziran ayında bilerce aday müjdeyi veten Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 6 bin 743 personel alımı için artın son günlere geldik. Başvurularına 01 temmuz 2019 tarihinde başlamış olan adaylar için artık son günlere geldik. henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için bir kez daha ilgili ilanlar hakkında bilgileri sizlerle paylaşacağız.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

CTE 6.126  infaz ve koruma memuru,  247 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 91 hemşire,   84 teknisyen,  169  destek personeli (şoför),  24  destek personeli (aşçı),  2 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam  6.743 personel alımı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans meuznları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Alım yapılacak pozisyona göre belirtilen özel nitelikleri taşıyor olmak, 18 yaşını tamamlamış ve Merkezi sınavın yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşındna gün almamış olmak. 

İnfaz ve Koruma memurluğu için 30 yaşından büyük olmamak şartı bulunuyor.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvuurlarına 01 temmuz 2019 tarihinde başlamışlardı. Ancak adaylar başvurularını artık tamamlamaları gerekmektedir. Bu bağlamda en geç 16 Temmuz 2019 tarihi mesai saati bitimine kadar başvuruların yapılması gerekmeketdir. Adaylar başvurularını bulundukları ilin Adalet Komisyonuna gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

DEĞERLENDİRE:

Adayların değerlendirmeleri KPSS den almış oldukları puanlara göre yapılacaktır. işte detaylar.

  • Sözleşmeli infaz ve koruma memuru adayları için beş katı (beş katı aday bayan ve erkek için ayrı ayrı belirlenecektir.), 
  • Hemşire, destek personeli (aşçı, kaloriferci) ve teknisyen adayları için beş katı (teknisyenler için beş katı aday her branş için ayrı ayrı belirlenecektir.), 
  • Destek personeli (şoför) adayları için on katı sözlü sınava çağırılacaktır. 
  • Sözleşmeli büro personeli (ceza infaz kurumu katibi) adayları için ise yirmi katı uygulamalı sınava çağrılacaktır. Uygulamalı sınavda başarılı olanlar arasından doğru kelime sayısı esas alınmak kaydıyla en fazla doğru kelime yazan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı kadar aday sözlü sınava çağırılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

EK-1: Başvuru formu

EK-2: Sözleşmeli pozisyonlar için sınav izni verilen komisyonlar(Sınav merkezi)

EK-3: Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu

Editör: TE Bilisim