Birçok kişi tarafından merakla beklenen 2019 yılı ek atama haberinde, beklenen açıklama geldi. 2019 yılında yapılan atamalarda çok sayıda memur alımı yapılmıştı. 2019 yılı alımlarında bekçilik başta olma üzere, işçi, polis ve benzeri mesleklerde 14 binden fazla alım gerçekleşmiştir. 2019 yılının üçüncü çeyreğine girerken memur alımlarında tekrar bir hareketlenme yaşandı. Yakından takip edilen ek atamalar için ise beklenen açıklama yapıldı.

2019 Memur Alımında Kadrolar

Mayıs Ayı itibari ile açıklanan ek kadrolarda 6 farklı devlet kurumu memur ataması gerçekleştirecek olup bu kurumlar Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, PTT ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve KYK şeklinde açıklanmıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 4 bin ASDEP personeli istihdam edecek. 2018 yılında duyurulan ve halen ilana çıkılmayan kadrolar için Başkan Erdoğan’dan alımların yapılacağı açıklandı.

PTT, KPSS şartı olmadan 5 bin personel istihdam edecek olup sınavlar sözlü ve yazılı şekilde yapılacak. Alınacak kadrolar ise avukat, mimar, PTT uzman yardımcısı, gişe ve büro elemanı gibi çeşitli kadrolara alım yapılacak.

Adalet Bakanlığı 10 bin 78 personel alımı gerçekleştirecek olup Zabıt Katibi, İcra Katibi, Mübaşir gibi kadrolara alım yapacak.

Orman Bakanlığı ise 5 bin personel alımı yapacağını ilan etmiş olup kadrolar muhafaza memuru, memur, şoför ve mühendis kadrolarına yapılacak.

KYK, kurumda çeşitli kadrolarda görevlendirmek üzere 1000’i aşkın alım gerçekleştireceğini duyurdu.

Editör: TE Bilisim