Haziran ayının 2. Haftasında girdiğimiz günlerde 4 bakanlıktan büyük çaplı memur alımı ilanları da peş peşe geldi. Özellikle binlerce kişinin merakla beklediği kamu personeli alımı 4 büyük bakanlığın birimlerinde gerçekleşecek olup ilanların bayramdan sonra yayınlanması bekleniyor.Birçok kişiye bayram müjdesi olan bu alımlarda şu bakanlıklar bünyesinde gerçekleşecektir:

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı, 785 kişi
  • Sağlık Bakanlığı 12 bin kişi,
  • Adalet Bakanlığı 11 bin kişi
  • Tarım ve Orman Bakanlığı ise 5 bin kişi olmak üzere toplamda 28 Bin 853 personel alımı gerçekleştirecek.

İlan edilecek olan kamu personeli alımında Orman Bakanlığı tarafından istihdam edilecek olan adaylar orman mühendisi, orman muhafaza memuru, memur ve şoför olarak kurumun farklı birimlerinde görev yapacak. Ayrıca alımlarda adayların KPSS puan türüne sahip olması bekleniyor.

Adalet Bakanlığı’nın ise zabıt kâtibi, icra katibi, mübaşir, infaz koruma memuru, tekniker, teknisyen ve memur alımı yapması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2019 yılı için toplam 29 bin alımın ilki olan 12 bin kişilik alımda ise adaylar ebe, hemşire, sosyal çalışmacı, odyolog, biyolog, psikolog, sağlık fizikçisi, dil ve konuşma terapisti gibi çeşitli kadrolarda sağlık personeli alımı gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek alımlarda adaylar kütüphaneci, mimar, mühendis, şehir planlayıcısı, müze araştırmacısı, arkeolog, mütercim tercüman alımı yapacaktır.

4 büyük bakanlığa ait bu alımların bayramdan sonra ilanların açılarak sürecin başlaması bekleniyor. Peki bu ilanlar yayımlandığında haberdar olabilmek için işin olsa Mobil uygulamasını indirip ilanlardan haberdar olmaya ne dersiniz.